Kotiinkuljetuksella kotiin mitä vain

Kiinassa on niin helppoa olla laiska.
Et jaksa laittaa ruokaa tai lähteä ulos?
Bisset loppu kesken futismatsin?
Tekee mieli just sitä tiettyä jälkiruokaa kaupungin toiselta puolelta?
Juomavesi loppu?

Ei hätää, kaikkeen tähän löytyy vähintään yksi sovellus, ellei jopa kymmeniä. Muutamalla napin painalluksella voit tilata oikeastaan mitä vaan kotiisi. Kaiken voi maksaa tietysti mobiililompakolla (Wechat wallet, Alipay), joka käy maksamiseen oikeastaan kaikkialla muuallakin kuin netissä.

Lähestulkoon kaikista ravintoloista voit tilata ruokaa kotiinkuljetuksella samoilla edullisilla hinnoilla. Muutamalla eurolla. Ruokaostokset toimitetaan kotiin haluamanasi ajankohtana ovelle kannettuna. Leipomot ja muutkin erikoisliikkeet toimittavat kotiovelle, monesti jopa saman päivän aikana. 25l juomavedenkin joku kantaa kotiin lähes ilmaiseksi. Mikään näistä palveluista ei kustanna muutamaa kymmentä yuania enempää, jos edes sitäkään.

Tässä nyt ei tietenkään ole kaikki saatavilla olevat palvelut. Lähinnä vain muutama joita olen itse käyttänyt.

Voit helposti vuokrata esimerkiksi  autokuskin, pyörän tai personal trainerin yhdellä appilla. Voit tilata kotiisi kokin, siivoajan, palvelijan tilauspalveluna tai vaikka vain päiväksi olematta miljonääri. Tietysti osa näistä palveluista on joillekin paikallisille hinnakkaita, mutta ainakaan kiinalaisille keskituloiselle duunareille mikään näistä palveluista ei ole mitenkään erityisen hintava.

Sitten on tietysti vielä kiinalaisten nettimarkettien kirjo. Taobao, JD, Tmall, Dmall ja Mogujie ovat vain muutamia isoimpia nimiä lukuisten megamarkettien listalla. Nettishoppailu ei ole ehkä koskaan ollut helpompaa ja halvempaa. Näiden markettien valikoima on niin valtava, että on suorastaan ihme jos etsimääsi kapinetta ei pelkästään esimerkiksi Taobaosta löydy. Jos etsimääsi ei noista nettimarketeista löydy, niin sitä ei myöskään täällä tarvitse. Piste.

Muutamalla napautuksella jälleen on muutaman päivän sisällä tavarasi ovella. Joskus samanakin päivänä muutaman tunnin päästä, jos kauppa sijaitsee samassa kaupungissa. Jos et ole kotona (tai jaksa sosialisoitua), niin pakettisi ovat lunastettavissa taloyhtiön jostain kolmesta pakettiautomaatista puhelinkoodilla.

Ehkä näitä appeja käyttämällä ei pääse juurikaan tutustumaan kaupunkiin, mutta tarvitseeko sitä aina jaksaakaan?

Josko sitä tilaisi vielä muutamat kengät tänään ja päivän päätteeksi kaupungin parasta pizzaa kotiin oluen kera.

Ehkä siinä on tarpeeksi ohjelmaa tälle päivälle.

1 kommentti:

  1. Hah. Sietää olla varovainen ettei shoppaa näppäillen kaikkia rahojaan. Mut onneksi sait sen ilmanputsarin ! Kuulosti jo vakavalta. Bussiliikenne vaikuttaa elämysmatkailulta on melkosta businesta :DD T. Vitosen väki

    VastaaPoista