Taste Test: Kiinan parhain juustokakku? [Holiland 好利来]

Löhösunnuntain kunniaksi vähän kevyempää postausta tänään samalla kun tässä hörpin teetä ja nautiskelen juustokakkuja.

Kuten lähimmät ystäväni tietävätkin, mikä makeaan tulee, rakastan juustokakkuja yli kaiken. Mikäli ihan missä tahansa kahvilassa on saatavilla juustokakku, tilaan sen aina lähes aivan varmasti.

Luonnollisesti olen maistellut juustokakkuja täälläkin. Niiden maku on vaihdellut laidasta laitaan, varsinaisesti pettynyt en ole joutunut kertaakaan. Kiinalaiset ovat aivan erinomaisia leipureita, sillä erilaiset taikinasta valmistetut tuotteet kuuluvat vahvasti kiinalaiseen ruokavalioon. On ties mitä hörytettyä leipää, mykyä, piirasta ym.

Tämä juustokakku-mieltymykseni tuli jossain keskustelussa esille ja eräs kiinalainen tuttavani kyseli, että kai olet jo Holilandin (好利来) juustokakkuja maistanut? En ollut. Juustokakkusivistyksessäni oli selkeästi aukko joka piti paikata pikaisesti.

Lähimpänä oleva Holiland-leipomo sijaitsi Dongdanin (东单) metroasemaa. Kyseisellä leipomolla on Baidu mapsissa yli 2500 positiivista arvostelua ja arvosana huima 4.75/5. Yli 2500 ihmistä ei vain voi olla väärässä.

Ensivaikutelma Holilandista on vain positiivinen. Leipomo hohti kauniisti valkoisen, vaaleansinisen ja vaalean puun väreissä. Yritysimagoon oli todella panostettu. Ovella minua tervehtii kaksi asiakaspalvelijaa vaaleansinisissä uniformuissa ystävällisesti hymyillen, toinen tarjoutuu ottamaan laukkuni ja sateenvarjoni, toisen asiakaspalvelijan tarjotessa tarjotinta johon ostokset keräillään. Kolmas asiakaspalvelija saapuu pian tarjottimen kanssa ja tarjoilee ovella ensimmäiset maistiaiset muutamasta leivonnaisesta. Tarjoiltavana on tietysti myös näitä lähes legendaarisen maineen saavuttaneita juustokakkuja. Lähestulkoon kaikista leivonnaisista oli tarjolla maistiaisia, mikä oli erittäin positiivinen yllätys. Ja mikäli jostain ei maistiaista ollut, tuli tämän vääryyden joku pikapikaa korjaamaan. Leipomossa pääsi myös paikan päällä ihastelemaan itse leipureita, joka ainakin on omasta mielestäni tuoreen leipomon merkki. Myytävänä oli kaikkea kakuista leipiin ja kiinalaisista leivonnaisista tilauskakkuihin. Paikan päällä oli myös pieni kahvio, jossa oli tarjolla muutamia lämpimiä sekä kylmiä juomia, kaikki tarkkaan valittu sopimaan myytävien leivonnaisten kanssa.

Nautin leipomossa ruusuhunaja-maitoteen rusina-ananaspullan kanssa joka oli varsin erinomainen. Kotiin lähti viemiseksi pitkän (ja vaikean) maisteluprosessin päätteeksi Holilandin perinteisiä pieniä juustokakkuja sekä ruusun makuisia pikkujuustokakkuja. 40¥ viiden kappaleen laatikko. Hinta-laatusuhde oli mielestäni erinomainen. Muidenkin tuotteiden hinnat kohdillaan leipomohinnoiksi.

Kaikenkaikkiaan kokemus oli siis todella positiivinen ja suosittelen aivan ehdottomasti vierailua tässä tai missä tahansa muussa Holilandin leipomossa mikäli makeannälkä yllättää. Leipomoita löytyy ympäri Pekingiä ja tarjolla on myös kotiinkuljetus.

Molempien kakkujen koostumus oli kerrassaan täydellinen. Juuri sopivan pehmeä, makea muttei liian makea eikä liian juustoinenkaan, kostea muttei ylikostutettu. Kerrassaan mehukkaita molemmat kakut. En oikein edes tiedä millä sanoilla näitä makuelämyksiä kuvailisi, mutta ovat todellakin maineensa ansainneet Kiinan parhaimpina juustokakkuina. Ehdottomasti vierailun arvoinen urbaanimpi "turistikohde". Kannattaa käydä suorittamassa oma taste test paikan päällä.

Osoite:
好利来东单店,
北京市东城区东单北大街120号

Metro:
东单 Dongdan (line 1,5): A exit, kävele DongDanBeiDaJietä (东单北大街) pohjoiseen.

Makoisaa sunnuntaita kaikille!

1 kommentti:

  1. Hyvältä näyttää :-p Tosin ruusun maku kuulostaa vähän liiankin spesiaalilta, tyytyisin kenties vain nuuhkimaan. Palvelu sen sijaan kuulosti vallan ihanalta ♡ Täytekakut kelpais mulle jo kuvienkin perusteella :-) t. Tuiza

    VastaaPoista