LINKIT

HYÖDYLLISIÄ SIVUJA:


INTERNET / SENSUURI / VPN

greatfire.org
Tarkista onko käyttämäsi sivu estetty Kiinassa. Toisinaan jäätävän hidas, kuten paikallinen internet noin muutenkin. Hakupalkkiin osoite ja paina enteriä.
Kiinan internetiä sensuroi joka ikinen päivä 5 miljoonaa ihmistä. On siis hyvin mahdollista, että jokin käyttämäsi sivu mystisesti "katoaa" kiinalaisesta internetistä myös matkasi aikana.
Huom. Myös WhatsApp on Kiinassa estetty.

astrill.com
goldenfrog.com
expressvpn.com
Lähes kaikki länsimainen sosiaalinen media ja blogipalvelut on estetty tai sensuroitu Kiinassa. Mikäli kuitenkin kaipaat Facebookkia, Youtubea tai Gmailia, lataa koneellesi/laitteellesi VPN mieluiten ennen matkaa. Sijoittamalla jokusen euron maksulliseen ohjelmaan saat käyttöösi huomattavasti laadukkaamman ja toimintavarmemman palvelun.

Suosittelen henkilökohtaisesti Golden Frogin tarjoamaa VyprVPN:ää, joka on toiminut täysin moitteettomasti myös kaksinkertaisien palomuurien läpi. Asiakaspalvelusta myös vain erinomaista sanottavaa. Kokeiltavana on ilmaisversio, mutta suosittelen ostamaan prerium-palvelun jos aiot oleskella Kiinassa pitkään.


TERVEYS

rokote.fi
Mitä rokotteita Kiinaan? Tarkista täältä.
Itse olen aina pärjännyt Hepatiitti A ja B -rokotteilla perusrokotteiden lisäksi. Mikäli olet matkaamassa maaseudulle, suosittelen harkitsemaan rokotetta puutiaisaivotulehdukseen ja Japanin aivotulehdukseen.

Itse lähdin Kiinaan jäykkäkouristusrokotus, hepatiitti A & B-rokotteet uusittuna sekä Japanin aivotulehdusrokotus piikitettyinä. Olisi varmaan ollut hyvä uusia myös tuberkuloosi-rokote joka on Kiinassa yleinen. Tästä tulossa myöhemmin postaus.

aqicn.org
Päivän saastelukemat, hiilidioksidipäästöt, lämpötila, ilmanpaine jne.


VIISUMIT

Kiinan suurlähetystö Suomessa
Kiinan käsitys webdesignista on jäänyt 2000-luvun alkuun, mutta hieman sekavien linkkikasojen takaa kohdasta CHINESE VISA>Instruction to Chinese Visa löytyvät ohjeet viisumin hakuun ja liitteisiin.
Itse viisumilomake löytyy DOWNLOAD FORMS>Visa Application Form (for the Main Land of China Only).
Tulen blogiin myös kirjoittamaan jonkinnäköisen viisumioppaan ja kuinka selvitä viisumiprosessista mahdollisimman kivuttomasti.


TURVALLISUUS

Suomen suurlähetystö Pekingissä
Ajankohtaista infoa tapahtumista sekä matkailijatiedotteet.


YHTEISÖT (PEKING)

Pekingin Suomalaiset
Paljon hyöydyllisiä vinkkejä muuttajalle ja turistille, myös asukkaille. Tapaa muita suomalaisia.

thebeijinger.com
Laaja lista kaupungin tapahtumista, ravintoloista, keikoista ja aktiviteeteistä. Myös uutisia ja ilmoituksia.

That's Beijing
Uutisia Pekinginstä. Suosituksia paikoista ja jonkin verran tapahtumailmoituksia. 

MATKASIVUSTOT

travelchinaguide.com
Kiinalaisen matkayhtiön yleishyödyllinen sivusto, paljon tiedotteita ja vinkkejä. Destinations-välilehdeltä löytyy hyvää infoa muutamista kaupungeista englanniksi