Ruokakortteja ja punkia

5.9.2015

Ollaan lomalla kuitattu tällä ekalla viikolla niin paljon univelkoja, että voidaan kohta varmaan valvoa päiviä putkeen. Toisaalta kun kaksi vuotta sitten Jessekin on nähnyt kaikki turhat turistirysät ja aikaakin meillä on vielä yli kuukausi jäljellä, niin nukkuminen on kivaa. Jos sitä ensi viikolla sitten ryhdistäytyisi ja koittaisi herätä aiemmin. Ehkä silloin saisi myös enemmän asioita tänne blogiinkin.

Tänään meidän varsinainen ohjelma starttasi neljän maissa lounaalla XiDanissa, 77th Street Mallissa (Xidan metron B-exit). Siellä oli tälläinen mielenkiintoinen ruokapaikka, joka näytti koulun ruokalalta yhdistettynä bistromeininkiin. Koska en taas typeränä laowaina heti tajunnut miten homma toimi, niin yritin nolosti tilata tiskiltä ruokaa ja maksaa sitä siihen. Mutta eihän se homma niin toiminut. Tietenkään. Ensin olisi pitänyt käydä kassalla ostamassa ruokakortti johon ladataan saldoa ja sitten mennään sille tiskille mistä ruokansa haluaa ostaa. Keittolatäti sitten näppäilee laitteeseensa summan ja korttia vilautetaan lukijan edessä. Ennenkö kerkesin edes tajuta miten homma toimii, niin paikalle juoksi sukkelaan mikkiin huutava täti joka suostui ottamaan meidän tilauksen, että saatiin maksaa käteisellä.

No, ainakin ruoka oli just sitä mitä tilattiin ja vältyttiin suuremmalta draamalta.
Paitsi että mua vastapäätä puoliseinän takana istuva kiinalaiskeittolasetä tuijotti mua taukoamatta koko ajan kun söin.
Tuijotin takaisin.
Ilmekään ei värähtänyt.
Tunnelma oli niin jäätävä, että sitä olisi voinut leikata veitsellä.
(En leikannut.)

77th Street Mall on coolien kiinalaisteinien ykkösmesta. Siellä on kaikki viimeisimmät muotivillitykset ja kaikkea turhaa krääsää mitä et tarvitse, mutta haluat silti ostaa kaiken. Ostoskeskuksessa on myös 4D-elokuvateatteri (vaiko peräti 5D), luistinrata ja ihan kivan kokoinen pelihalli.(Olen varmasti kirjoittanut tästä ostoskeskuksesta joka kerta kun olen siellä käynyt, mutta kertaus on opintojen äiti. Ja ohan se nyt mielettömän cooli paikka!)

Tällä kertaa kuitenkin huomasimme, että paikka on alkanut tyhjentämään liikkeistä. Moni putiikki on sulkenut ovensa, mutta vielä on paljon hyviä kauppoja kuitenkin jäljellä. Se johtuu kuulemma siitä, että ulkopaikkakuntalaiset eivät saa enää avata liikettä kaupunkiin jossa eivät asu.Meillä oli illaksi sovittu taas länkkärien kanssa tapaaminen Kro's Nestiin.
Ulkomaalaiset tuontioluet virtasivat jälleen ja ravintolan snacksit maistuivat. Iltaa istuimme aina sulkemiseen asti. Paikalla oli myös jokin paikallinen jazz-poppoo soittamassa ja ilta oli oikein tunnelmallinen.

Kro's Nestiä, 乌巢比萨霄云路店,北京市朝阳区霄云路霞光里35号, NO 35 XiaoYunLu,ChaoYang District, on pakko vain kehua. Ruuan hinta/laatu-suhde on aivan erinomainen ja paikassa on mahdollisuus tavata paljon muitakin länsimaalaisia. Amerikkalainen ruoka on erittäin tervetullutta vaihtelua kiinalaiselle nuudelilinjalle myös kankeimmalle laowaille ja Kro's Nestin menu on todella laaja kaikenlaisille syöjille. Ravintolabaarista löytyy myös kivoja ruokakomboja isommallekin porukalle, voin lämpimästi suositella. Hintahaarukka keskiverto, alle 50yuanin syö itsensä varmasti täyteen, pizzat ovat valtavia. Kyseinen firma on voittanut kasan kaikenlaisia palkintoja, joten paikan täytyy siis olla erinomainen.

Paikalle on helppo tulla myös julkisilla/kävellen: 10-metrolinjan LiangMaQiaon pysäkillä kun jää pois ja B-exitistä kääntyy vasemmalle ensimmäisestä tienristeyksestä ja kävelee sen tien päähän (n 10min) niin pytinki seisoo suojatien toisella puolen oikealla. Valtavasta korppi-seinämaalauksesta ei voi erehtyä. Typerinkin turisti osaa pomminvarmasti eksyä paikalle.Jatkoille eksyimme School Live Bar-nimiseen rock/punk/underground-baariin.
(NO 53 Wudaoying Hutong, DongCheng District, 北京市东城区五道营胡同53号)
Wudaoying Hutong on tunnettu siitä, että se on lähinnä paikallisten tiedossa ja suosiossa oleva baari/ravintola-alue ja siellä on mitä mielikuvituksellisimpia pytinkejä. Esim vampyyribaari The V.
Paikalliset punkkarit, rokkarit, hipsterit ja muut outolinnut löytyvät siis täältä.
Tänään Schoolissa oli soittamassa joku kiinalaisten mimmien punkbändi.
Keikka oli hyvä ja yleisöä oli aika niukasti, mutta meno oli katossa.


Tänne pitää päästä uudestaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti