Asuntoesittely [PIC HEAVY]

Löysin tälläisen helmen airbnbn kautta kesällä kun etsin meille hotellia tai asuntoa.
Heti kun näin tämän kyseisen asuntokokonaisuuden tiesin, että tämä se on. Muista yöpymispaikoista en suostuisi enää edes keskustelemaan.
Alkuperäinen hinta meille airbnbn kautta oli varausmaksuineen noin 560 euroa viideltä viikolta. Sovittiin kuitenkin, että maksetaan käteisellä kun saavutaan ja näin olen säästetään melkein satanen.

Nyt täytyy bonuksena kehuskella tähän väliin, ettei vuokraisäntä puhu sanaakaan englantia, joten koko varausprosessi piti hoitaa kiinaksi. Mutta noin muutenkin Kiina on vähän sellainen maa, että parhaat jutut jää kokematta perusturistilta joka ei kiinaa puhu. Muutaman lauseen opettelullakin pääsee jo pitkälle.

Paikalle päästyämme vuokraisäntä jostain syystä tarjosi meille asunnon vieläkin edullisemmin.
Nyt kannattaa istua tukevasti.

1800¥
Eli noin 250 euroa.
Viideltä viikolta, kahdelta aikuiselta. Sisältäen vesi-, sähkö-, kaasu-, jäte-, ja nettimaksut.
Vuokratakuu puolet summasta.

Meidän asuntokompleksi sijaitsee hyvin keskeisellä paikalla, noin 20min kävelymatka ydinkeskustaan eli Tiananmenille. Isoimmat ostosalueet ja puistot ihan vieressä, 10-20minuuttia kävellen, lähimmälle metrolle alle 5min. Kuitenkin saa olla rauhassa melusaasteelta, sillä kämppä sijaitsee hutongilla 胡同, suomeksi siis kuja. Hutongit ovat sellaisia asuinalueita joita meillä Suomessa kutsuttaisiin ehkä ghettoksi tai slummiksi, mutta todellisuudessa hutongit ovat mielestäni parhain tapa nähdä kulttuuria ja ovat turvallisia. Naapurit tuntevat toisensa ja ruokakauppaan ei tarvitse koskaan lähteä kauas, sillä lähes joka kulman takaa löytyy joku pieni kioski.

Se mikä tekee tästä kyseisestä talosta niin erikoisen, on se, että tämä asuntokokonaisuus on siheyuan 四合院. Sille ei ole ehkä suomalaista sanaa, mutta näin karkeasti englannista käännettynä kiinalainen maalaistalo olisi kaikista kuvaavin.
Tälläisiä kiinalaisen kulttuurin helmiä ei ole enää paljoakaan jäljellä isoissa urbaaneissa kaupungeissa. Lisäksi siheyuanissa asuminen maksaa aivan jäätävän paljon. Tämä oli siis aivan ohittamaton mahdollisuus päästä asumaan juurikin tälläiseen asuntokokonaisuuteen. Voi hyvin olla, että muutaman vuoden päästä tätäkään taloa ei enää ole.

En nyt uskalla alkaa keksimään mitän vuosilukuja siitä kuinka vanha tämä nimenomainen asumus on, mutta noin yleensä tälläiset talot ovat Kiinassa 1800-luvulta.
Katsokaa wikipediasta jos kiinnostaa, en muista.
Tai googlesta, se(kin) on täällä estetty.

Mikä ihme sit tämä maalaistalo niinkun on?
Siheyuan on aidattu sisäpihallinen asuntokokonaisuus, jossa on muutama rakennus ja yksi puutarha tai enemmän.
Vähän kuin kortteli minikoossa.
Meidän siheyuan käsittää noin ehkä 5-6 eri rakennusta ja sitten näissä rakennuksissa on jokaisessa muutama huone. Sisävessoja tai sellaisia ei ole muuta kuin vuokraisännän rakennuksessa. Myös keittiö on erillisessä rakennuksessa. Jokaisen asukin huone on tavallaan oma miniasuntonsa.
Jos kaipaa sellaista modernia ja luksusta, niin silloin kannattaa unohtaa tälläiset hökkelikylät.

Mutta, antaa kuvien puhua puolestaan, sillä itseltäni ainakin loppuivat sanat kun astuin tähän taloon ensimmäisenä päivänä.


2 kommenttia:

  1. Aika makee paikka, oma bambumetsikkö, kalat ja puutarha - ei nyt ihan huono :-D

    T. Mother of Chinagirl :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa lomaa 😍 Lisää postauksia odotellen, kummit ❤️

    VastaaPoista